Wat/naam Wat is het Voorkomen
Cilindertrekken De cilinder wordt uit het slot getrokken door er een schroef in te draaien en met een kerntrekker dusdanig veel druk op te bouwen dan de deurcilinder afbreekt. Gebruik sloten met SKG 3 sterren cilindertrekbeveiliging of een cilinder met SKG 3 sterren.
Openbreken van deur of raam Bijvoorbeeld met een breekijzer of schroevendraaier.  Plaats goed hang- en-sluitwerk in stevige kozijnen. 
Gaatjesboormethode  Onder het slot of raamgreep wordt een gat geboord. Vervolgens wordt met een hulpstuk de sleutel omgedraaid die bewoners in het slot hebben laten zitten.  Sloten plaatsen die met een sleutel afsluitbaar zijn. En de sleutels eruit halen. 
Flipperen  Met een stuk plastic wordt aan de buitenkant de dagschoot van het slot terug gedrukt.  De deur altijd op slot draaien en eventueel een beveiligingsstrip plaatsen. 
Hengelen  Met een stuk ijzer door de brievenbus wordt de deurklink naar beneden getrokken.  Draai de deur op slot en sluit de brievenbus af of plaats een aparte brievenbus aan de buitenkant van de woning. 
Bulgaarse methode  Een cilinder dat uit het slot steekt wordt met een tang afgebroken.  Veiligheidsbeslag gebruiken waardoor de cilinder maximaal 3 mm uitsteekt en niet afgebroken kan worden. 
Insluipen  Inbrekers maken gebruik van openstaande ramen of deuren.  Sluit altijd de ramen en deuren als u weggaat of u ergens anders in de woning bent. 
Inbraak via bovenlichtjes/bovenraampjes  Bovenlichtjes zijn de kleine raampjes meestal boven een ander raam. Hierdoor kunnen inbrekers ook naar binnen.  Sluit af als u weggaat of plaats een barrierestang. 
Babbeltruc Personen die met een smoes uw huis proberen binnen te komen. Laat nooit iemand zomaar binnen. Plaats eventueel een kierstandhouder.