Tips en advies!

Wij hebben een aantal handige brochures die u heel veel informatie geven over veilig wonen, onderhoud en het voorkomen van inbraken. NSSG leden informeren jullie graag vrijblijvend over het nemen van veiligheidsmaatregelen. Er is altijd wel een NSSG-lid bij u in de buurt.

Voorkom een inbraak

Met ruim 60.000 inbraken per jaar in Nederland kent u vast wel iemand waarbij is ingebroken. Of is er wel eens bij u zelf ingebroken? Inbraak zorgt voor verschillende emoties: boosheid (ze moeten van uw spullen afblijven), verdriet (om de spullen die u kwijt bent) én misschien nog wel het ergste: een gevoel van onveiligheid in uw eigen huis.

Download hier de brochure
Verklein risico op een woningoverval

Er komen wel eens onbekenden aan de deur. De meeste mensen hebben goede bedoelingen, maar het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn als er een onbekende voor de deur staat. Het komt namelijk voor dat er personen met slechte intenties zijn.

Download hier de brochure
Veilig wonen, prettig wonen

Veel mensen denken dat ze veilig wonen, dat een complex of buurt veilig is. Tot ze het tegendeel ontdekken! Een manier om zeker te weten dat u in een woning, complex of buurt veilig woont is het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Download hier de brochure
Toegang tot zorgwoningen

Zorggerelateerde (woon)gebouwen (ook wel zorgwoningen genoemd) zijn steeds vaker een onderdeel van de wijk. De thuis- zorgmedewerker maar bijvoorbeeld ook de tuinman, de interieurverzorgster en Tafeltje Dekje moeten allemaal (eenvoudig)
de zorgwoning binnen kunnen, maar ongewenste bezoekers juist niet.

Download hier de brochure
Senioren en veiligheid

Woninginbraak, woningovervallen en babbeltrucs staan volop in de belangstelling. Als u alle berichten in de media volgt en naar de – soms aangedikte – verhalen van buren of kennissen luistert, dan krijgt u al gauw de indruk dat het erg onveilig is in Nederland.

Download hier de brochure
Onderhoud blusmiddelen

Een beginnende brand in uw bedrijf kunt u zelf blussen. Daarvoor maakt u gebruik van een brandslanghaspel of een draagbaar blustoestel. Deze moeten in goede staat zijn en functioneren als u ze nodig heeft.

Download hier de brochure
Woon veiliger met het Politie Keurmerk Veilig Wonen

Veilig wonen en genieten van uw woonomgeving. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen helpt u hierbij. In deze folder staan praktische tips om uw eigen veiligheid in en rondom uw woning te vergroten. Daarvoor hoeft u echt geen burcht van uw woning te maken. Lees hoe u zelf de kans op een inbraak en woningoverval verkleint en een babbeltruc herkent.

Download hier de brochure
Burenkaart voor tijdens vakantie

Fijn dat jullie op onze woning willen letten tijdens onze vakantie! Bij deze een overzicht van onze gegevens en een geheugensteuntje van wat we met elkaar hebben afgesproken.

Download hier de brochure
ABC van veilig wonen

Veilig wonen. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet. Elk jaar wordt er in Nederland volgens de cijfers van het CBS ongeveer 60.000 tot 65.000 keer ingebroken.

Download hier de brochure